В межах ознайомчої практики (з фаху) студенти 1 курсу спеціальності 242 Туризм разом з викладачами кафедри менеджменту та туризму завідувачем кафедри, к.е.н., доцентом Юхновською Ю.О., к.е.н., доцентом Куредою Н.М. та к.е.н. Чумаковим К.І. відвідали в рамках культурно-історичного туризму музей архітектури Запоріжжя - унікальний просвітницький проєкт, реалізований до 250-річчя міста. Це перший музейний заклад, в якому історія розвитку Запоріжжя представлена як наскрізний сюжет. Музей складається з чотирьох відділів, присвяченим забудові Олександрівська, колоніям менонітів, епосі індустріальної модернізації і повоєнного відновлення міста. Студенти познайомились з міський розвитком від першої Олександрівської фортеці до сучасних мікрорайонів.













Під час практики студенти Хортицької національної академії спеціальності 242 Туризм разом з викладачами кафедри менеджменту та туризму завідувачем кафедри к.е.н., доцентом Юхновською Ю.О. та к.е.н., доцентом Куредою Н.М. відвідали туристичний об’єкт - Запорізький міський ботанічний сад. За час більш як 50-річної діяльності, сад сформувався як парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва. Як майбутнім фахівцям з туризму студентам було цікаво дізнатись про можливість отримати гостями наступних послуг: відпочинку, екскурсій, отримати консультацію з озеленення приміщень і територій, оформленню виставок і композицій, замовити букет до свята; отримати кваліфіковану консультацію щодо вирощування рослин.






              Долучаємося до розвитку промислового туризму на Запоріжжі
09 червня 2021 року в межах ознайомчої практики (з фаху) та технологічно-виробничої практики студенти 1 та 2 курсів спеціальності 242 Туризм освітньої програми «Лікувально-реабілітаційний та оздоровчий туризм» Хортицької національної академії разом з викладачами кафедри менеджменту та туризму завідувачем кафедри к.е.н., доцентом Юхновською Ю.О. та к.е.н., доцентом Куредою Н.М. відвідали в рамках промислового туризму ПАТ «Запоріжсталь». Студенти познайомились не тільки з технічними особливостями виготовлення металу, але й з виробничими коопераційними зв’язками, постачальниками ресурсів та замовниками продукції.
Дякуємо за надану можливість відвідати завод та цікаву екскурсію директору ПАТ «Запоріжсталь» Олександру Міроненку.








З 31.05.2021 р. розпочалось проходження виробничої практики з фаху (за спеціалізацією
«Лікувально-реабілітаційний та оздоровчий туризм») студентами 3 курсу спеціальності 242 Туризм освітньої програми Лікувально-реабілтаційний та оздоровчий туризм у КНП "Госпіталь ветеранів війни" Запорізької обласної ради. Перш за все студенти ознайомились з метаріально-технічним забезпеченням виробництва та надання лікувально-реабілітаційних послуг цим санаторно-курортним закладом.









Зелений туризм – корисний досвід для майбутніх менеджерів та фахівців туристичного бізнесу
23 травня 2021 року студенти спеціальностей Туризм та Менеджмент під керівництвом викладачів кафедри менеджменту та туризму к.е.н., доцента Юхновської Ю.О. та к.е.н., доцента Куреди Н.М. з метою практичної підготовки відвідали Етносело «Дивосвіт». Студенти в межах сільського (зеленого) туризму ознайомились з етнічною культурою міста Запоріжжя та області, з історією розвитку туристичного об’єкту, мали можливість доєднатися до організації свята для дітей, яке було влаштовано керівництвом Етносела «Дивосвіт» до Дня захисту дітей.












07.04.2021, відбулася перша стартова конференція з учасниками проєкту http://certour2.org/, який реалізується
Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області
для наставників - представників туристичної сфери (науковці, МСП, експерти, магістри) на місцевому рівні, через онлайн-платформу Zoom, в якій прийняли участь викладачі кафедри к.е.н., доцент Куреда Н.М., к.е.н., доцент Юхновська Ю.О., к.е.н., доцент Прочан А.О., к.е.н. Чумаков К.І. та студенти спеціальностей Туризм і Менеджмент.
На конференції всі учасники:
- Прослухали вітальне слово від Генерального директора РФПП, Володимира Степаненка;
- Познайомились з ментором проєкту, який і буде проводити всі заплановані освітні заходи;
- Отримали змогу познайомитися один з одним;
- Більш детально почули про проєктні активності;
- Розпочали роботу з об’єднання в групи по 4 людини, в яких будуть разом отримувати нові знання;
- Домовилися про подальшу комунікацію і організацію ефективної та продуктивної співпраці.
Далі за планом проєкту, вже найближчим часом, будуть оголошені дати проведення освітніх заходів з урахуванням побажань учасників, для налагодження максимально зручної комунікації.
Всі учасники проєкту, висловили власну думку стосовно очікувань від освітніх заходів та тих аспектів покращення менеджменту МСП, які б вони хотіли обговорити на тренінгах.



Хортицька національна академія започаткувала співпрацю із зарубіжним партнером – Асоціацією «UCM-Italy»
29 березня за підтримки UCM – Prugetto inclusione cucina Italiana Студенти спеціальностей 242 Туризм та 073 Менеджмент Хортицької національної академії відвідали кулінарний майстер-клас італійської кухні.
Супер шеф-кухарі з Італії навчили наших студентів готувати декілька видів пасти та класичну піцу “Маргариту”.
Завдяки цьому проєкту студенти мали змогу вивчати італійську та трохи підвищити свої кулінарні здібності!










Вітаємо нову асоційовану організацію нашої Асоціації - Хортицьку національну академію!
🎉
Хортицька національна академія – це комунальний заклад вищої освіти, що провадить інноваційну освітню діяльність, пов’язану з наданням вищої освіти, проводить фундаментальні та прикладні наукові дослідження. Є провідним науковим і методичним осередком. Має розвинуту інфраструктуру навчальних, наукових і науково-виробничих підрозділів.
Сприяє поширенню наукових знань та проводить культурно-
просвітницьку діяльність.



 Поточні заняття студентів спеціальності Туризм 4го курсу з навчальної дисципліни "Економіка та організація діяльності закладів лікувально-реабілітаційного та оздорочого туризму





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу